Kaftanetten är lätt utställd i sidorna men framförallt ger de fyra lagda veckan fram dess vidd. Sju klädda knappar samt två veck på var sida visar att kaftanetten bärs av Skarastift. Knappantal och veck kan anpassas. Två infällda fickor i sidsömmarna. Materielet är kavajull, som är något  tunnare och lätt att bära.


Kjolen har infällt veck fram respektive bak vilket ger rörelsevidd samt fickor i bägge sidsömmarna. Materialet är kavajull, tunt och lätt att bära.


Under fliken             kan du läsa i detalj om hur beställning går till. Sammanfattningsvis tar du dina mått och sänder dem + val av modell+ tygval + ev. val av broderi eller spets. Plagget sys upp och skickas till dig för provning - hemma i lugn och ro. Därefter görs en "digital" provning i exempelsvis Messenger eller Skype. Behöver plagget ändras sänds det tillbaka och ändringen utförs. Därefter skickas plagget tillbaka till dig. Klart! Lätt som en plätt. 


Lin är det material som används mest men även ull, bomull och viscose. Om du har ett eget tyg syr jag gärna upp plagget i det. Kostnaden för tyg dras då av från priset.