Med flera års erfarenhet av textilt hantverk samt studier i textilvetenskap genomför jag uppdrag som att tvätta, reparera samt konservera textil och då främst textil som brukas i kyrkorummet. Vid mer komplexa konserveringsuppdrag, som kräver avancerad teknisk utrustning hänsvisa jag till en konservatorsateljé. Vid förfrågan upprättar jag ett åtgärdsprogram att använda som underlag vid tillståndsansökan hos Länstyrelsen samt en konserveringsrapport med bilddokumentation efter avslutat uppdrag.


Gustav Adolfskyrka Habo.

Altardukar i linne för Gustav Adolfskyrka i Habo får små hål överbroderade med en liten kyrka. Knäfallets ulltyg i samma kyrka lagas med små täta stygn och över knäfallet läggs ett överdrag.


Brandstorps kyrka Habo

Tvättar tre gröna stolor i siden och byter ut foder. Tvättar modertyg och syr sedan fast ett nytt, slitstarkt foder i linnetyg.


Tidaholms kyrka

Tvättar och reparerar en röd stola, en röd bursa samt en röd palla i rött siden. Tvättar modertyger, lagar stolans mycket slitna kanter och syr ett nytt foder i viskos. Tvättar pallans modertyg och syr ett nytt foder i röd viskos. Tvättar bursans modertyg och syr ett nytt foder med band så bursan, under mässan, kan stå i vinkel på altaret. Foder i viskos.