Urntäcke för Brandstorps- och Habos kyrkor. Linbroderi på lin- och bomullsbottentyg. 2021.

”Krans av blommor” - urntäcke för Habo pastorats kyrkor med placering i Brandstorp kyrka. 
Kransen av broderade blommor symboliserar livet och där blommor, blad och örter visar oss delaktiga i en vidare gemenskap. Med två duvor i kransens mitt vill broderiet berätta att i avskedet är vi alltid minst två.

Bårtäcke, urntäcke, jord- och blomdukar samt en stola. Linbroderi på linnebotten. 2020 - 2021.

Den blå cirkeln är himlavalvet. Den gröna cirkeln är våren och sommarens grönska. Det oblekta bottentyget är jorden och marken i vila.

Rosorna har många färger, ja hela regnbågens färger och rosorna är individer. Rosorna rör sig i korset och korset är infällt i bårtäckets tre delar. Den gröna cirkeln brukas till gravurna, den blå och oblekta brukas till kista.

Fyra stolor broderade med Malteserkors i rundel. Bomullsgarn på linnebotten.

Fem mässhakar och femton stolor i lin och linbroderi. 1994- 1995.

Fem mässhakar och femton stolor tillverkade i handvävt linnetyg. Utmed stolans kant små kors broderade i plattsöm och vid stolans mittpunkt en symbol för den liturgiska färgen.


Vid besök i er kyrka samtalar vi fram ett förslag till textilens färg, form och praktiska funktion. Därefter tas en ett skissförslag fram där ni som uppdragsgivare är med och ger förslag till ändring och förbättring och när skissarbetet är genomarbetat beräknas framställningskostnaden. Ni som uppdragsgivare har huvudrollen som medskapare för hur textilen ska utformas, brukas och integreras i gudstjänsten.

Genomför även beställning av enskilda föremål som stola för privatperson.